ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

πρόγραμμα

Το OSHO Κέντρο Διαλογισμού είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες κατόπιν ραντεβού.
Η συμμετοχή στους OSHO Διαλογισμούς τις ημέρες και ώρες που αναγράφονται στο πρόγραμμα γίνεται με την έγκαιρη προσέλευση στο Κέντρο
- 15 λεπτά πριν την έναρξη του Διαλογισμού.

22 & 29 Μαΐου και 5 & 19 Ιουνίου 2019
OSHO Δίχως Διαστάσεις Διαλογισμός

Αυτός ο ενεργητικός διαλογισμός κεντραρίσματος έχει ως βάση του τεχνικές των Sufi (Σούφι), τις οποίες ανέπτυξε και διεύρυνε περισσότερο ο Osho. Καθώς χρησιμοποιείς την αναπνοή και μια σειρά συντονισμένων κινήσεων του σώματος που τις ακολουθεί ο στροβιλισμός (whirling), η ενέργειά σου επικεντρώνεται στο χάρα, το κέντρο της ΄΄ενέργειας της ζωής΄΄ κάτω από τον αφαλό. Από εκεί μπορείς να παρατηρείς το νου και να βιώσεις την επίγνωση και την πληρότητα: το σώμα κινείται προς κάθε κατεύθυνση, το κέντρο μένει ακίνητο.
Διάβασε περισσότερα για την τεχνική διαλογισμού: https://www.osho.com/el/meditate/active-meditations/no-dimensions-meditation

Τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, ημέρα Τετάρτη στις 12:00 - 13:00 μμ
Άφιξη στις 11:45 πμ
Οδηγίες δίνονται πριν την έναρξη του διαλογισμού.
Μετά την έναρξη του διαλογισμού η είσοδος δεν είναι δυνατή.

Συμμετοχή - Πληροφορίες: OSHO Κέντρο Διαλογισμού 210 6717107, Vikrant 6945 770587, Sada 6979 776409, oshoexperiencegreece@gmail.com

23 & 30 Μαΐου και 6 & 20 Ιουνίου 2019
OSHO Gibberish Διαλογισμός

"Το τζίμπερις, ΄αλαμπουρνέζικα ή ακαταλαβίστικα΄ είναι ένας από τους πιο επιστημονικούς τρόπους να καθαρίσεις το μυαλό σου και να σπάσεις τη συνήθεια της συνεχούς εσωτερικής έκφρασης με λέξεις." Osho

Τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, ημέρα Πέμπτη στις 12:00 - 13:00 μμ
Άφιξη στις 11:45 πμ
Οδηγίες δίνονται πριν την έναρξη του διαλογισμού.
Μετά την έναρξη του διαλογισμού η είσοδος δεν είναι δυνατή.

Συμμετοχή - Πληροφορίες: OSHO Κέντρο Διαλογισμού 210 6717107, Vikrant 6945 770587, Sada 6979 776409, oshoexperiencegreece@gmail.com

24 - 25 - 26 - 27 Μαΐου 2019
Advanced OSHO Neo Reiki Μέρος 3

To group Advanced OSHO Neo Reiki Μέρος 3 – “Regaining Dignity” είναι διαθέσιμο σε όλους όσους έχουν Δεύτερο Βαθμό Reiki, έχουν συμμετέχει στο Advanced OSHO Neo Reiki Μέρος 1 & Μέρος 2 και έχουν εμπειρία στην πρακτική του Reiki.
Το group είναι εκπαίδευση με προχωρημένες τεχνικές για εκείνους που θέλουν να εμβαθύνουν μέσα από το διαλογισμό και το Reiki στον εαυτό τους και - μέσα από τις συνεδρίες - με άλλους ανθρώπους.
Διάβασε περισσότερα για το Advanced OSHO Neo Reiki Μέρος 3: https://oshoexperiencegreece.com/osho-neo-reiki-2/advanced-osho-neo-reiki-μέρος-3/

Καθοδήγηση: Vikrant, Sada
Παρασκευή: 19:00 - 23:00 μ.μ
Σάββατο: 11:00 π.μ - 20:30 μ.μ
Κυριακή: 11:00 π.μ - 20:30 μ.μ
Δευτέρα: 11:00 π.μ - 20:00 μ.μ

Συμμετοχή - Πληροφορίες: OSHO Κέντρο Διαλογισμού 210 6717107, Vikrant 6945 770587, Sada 6979 776409, oshoexperiencegreece@gmail.com

2 Ιουνίου 2019
OSHO Διαλογισμός και DeHypnosis
 
Αυτή την ημέρα θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικές διαλογισμού και εγρήγορσης του Osho σε συνδυασμό με την ύπνωση ώστε όλη αυτή η διαμάχη με το μυαλό να "πέσει" δίχως καμία προσπάθεια.
"Και ο διαλογισμός και η ύπνωση μαζί είναι μία μακράν πιο πλούσια εμπειρία από αυτή που μπορούν να σου δώσουν το κάθε ένα χωριστά." Osho
 
Πρόγραμμα: Κυριακή
11:00 π.μ Άφιξη στο OSHO Κέντρο Διαλογισμού
11:15 π.μ - 12:30 μ.μ: Μία γεύση από το OSHO Μυστικό Ρόδο
Διάλειμμα για καφέ & vegan snack
13:30 - 15:00 μ.μ: OSHO DeHypnosis - Διαλογιστική Ύπνωση
Ερωτήσεις - μοίρασμα του group
Διάλειμμα για φαγητό
16:30 - 17:00 μ.μ: Μία γεύση από το OSHO Δίχως Νου
17:15 - 18:30 μ.μ: OSHO DeHypnosis - Ύπνωση Προηγούμενη Ζωή
Ερωτήσεις - μοίρασμα του group
19:30 μ.μ Ολοκλήρωση του group
 
Μία γεύση της Διαλογιστικής Θεραπείας του OSHO Mystic Rose - Mυστικό Ρόδο
Το γέλιο, τα δάκρυα και η σιωπή κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να υπάρχει ανάγκη για λόγια, για συζήτηση ή ανάλυση, όπως συμβαίνει συνήθως με τις συμβατικές "θεραπείες". Συμμετέχεις απλώς με ολότητα και ειλικρίνεια και τα υπόλοιπα συμβαίνουν από μόνα τους.
Το OSHO Mystic Rose προσφέρει αυτή την ευκαιρία.
Σε αυτή τη μία ώρα θα δούμε βίντεο όπου ο Osho παρουσιάζει το διαλογισμό του Μυστικού Ρόδου και θα συμμετέχουμε στα 3 μέρη του διαλογισμού: γέλιο, κλάμα, σιωπή.  

Μία γεύση της Διαλογιστικής Θεραπείας του OSHO No Mind - Δίχως Νου
"Είναι ένας από τους πιο εκστατικούς διαλογισμούς που υπάρχουν. Καθώς προχωράς μέσα σε αυτό, γίνε όλο και πιο εκστατικός μαζί του. Αν αρχίσει να κινείται το σώμα σου, αρχίζουν να κινούνται τα χέρια σου, συμβαίνουν διάφορες χειρονομίες και νιώθεις πως θέλεις να σηκωθείς όρθιος ή να χοροπηδήσεις ή να χορεύεις, άφησέ το να συμβεί.  Άφησε όλο σου το σώμα και την ύπαρξή σου να εκφραστούν. Και προχώρησε μέσα σε αυτό όλο και πιο βαθιά – άφησέ το να σε κυριεύσει. Μέσα από αυτό θα προβάλλει το δεύτερο μέρος, μια μεγάλη σιωπή κατά την οποία πρέπει να κλείσεις τα μάτια σου και να ακινητοποιήσεις το σώμα σου, όλες του τις κινήσεις, να συγκεντρώσεις την ενέργειά σου μέσα σου." Osho
 Σε αυτή τη μία ώρα θα δούμε βίντεο όπου ο Osho παρουσιάζει το διαλογισμό του Δίχως Νου και θα συμμετέχουμε στα 2 μέρη του διαλογισμού: gibberish/ακαταλαβίστικα και σιωπηλό κάθισμα.
 
OSHO DeHypnosis - Διαλογιστική Ύπνωση και Προηγούμενες Ζωές
Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί την ύπνωση ως μέθοδο διαλογισμού και βαθιάς χαλάρωσης επιτρέποντας να απελευθερωθούν καταπιεσμένες ενέργειες από το ασυνείδητο οι οποίες παρουσιάζονται στην καθημερινότητα του ατόμου ως πεποιθήσεις, συμπεριφορές ή συνήθειες.
Η διαδικασία επιτρέπει την αποδοχή και την μετάλλαξη αυτών σε ένα καινούριο δυναμικό συνειδητότητας. Δίνεται καθοδήγηση ώστε το άτομο να επιτρέψει να χαλαρώσει και να αφήσει όλες τις δραστηριότητες, το μυαλό και τα συναισθήματα. Πηγαίνοντας πέρα από τον κόσμο του "κάνω", ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία και υπάρχει η αίσθηση ελαφρότητας και ανοίγματος. Το άτομο καθώς είναι χαλαρό, ολοκληρωτικά παρόν και σε εγρήγορση βιώνει την παρατήρηση και εισέρχεται στο διαλογισμό. Μέσα από τη διαδικασία μπορεί να ανακαλέσει αυτή την εμπειρία μέσα στην καθημερινότητά του.
 
Καθοδήγηση: Vikrant, Sada
Κυριακή: 11:00 π.μ - 19:30 μ.μ
Συμμετοχή - Πληροφορίες: OSHO Κέντρο Διαλογισμού 210 6717107, Vikrant 6945 770587, Sada 6979 776409, oshoexperiencegreece@gmail.com 

28 - 29 - 30 Ιουνίου & 1 Ιουλίου 2019
OSHO Ρrimal Painting - Πρωταρχική Ζωγραφική
 
Το group OSHO Πρωταρχική Ζωγραφική είναι ένα μοναδικό γκρουπ όπου ζωγραφίζεις με χειροποίητα χαρτιά από την Ινδία στο πάτωμα σαν παιδί με ακρυλικά χρώματα και μελάνια και βιώνεις ξανά αυτή την αθωότητα που είχες και την ξενοιασιά - όπου ήσουν ολόκληρος στο παιχνίδι και δεν σκεφτόσουν το αποτέλεσμα και το επόμενο βήμα σου. Σε αυτό το γκρουπ η ζωγραφική και ο χορός είναι το μέσο για το διαλογισμό.
Η τεχνική γνώση και το αν έχεις εξοικείωση με τη ζωγραφική δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που βιώνεται μέσα από την έκφρασή σου είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Η ζωγραφιά σου καθρεφτίζει το πώς είσαι αυτή τη στιγμή και μέσα από τη διαδικασία και την καθοδήγηση υποστηρίζεσαι ώστε να δεις τις τάσεις, τις συμπεριφορές και τις ιδέες που έχεις και να επιτρέψεις να πας πέρα από αυτές και να μεταλλαχτούν. Μέσα από το ΟSHO Primal Painting όλα όσα κάνεις στην καθημερινότητά σου θα έχουν το άρωμα του διαλογισμού σου.

“Ο διαλογισμός μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από παιχνιδιάρικη διάθεση. Εντελώς παιχνιδιάρικη διάθεση. Όταν δεν ψάχνεις και δεν αναζητάς για τίποτα. Όταν απλά χορεύεις ή τραγουδάς ή ψέλνεις. Όταν δε ζητάς, όταν η δραστηριότητα είναι τα πάντα από μόνη της, δεν προκαλείται κανένα μέλλον, δεν εμπλέκεται κανένα μέλλον μέσα σε αυτήν. Τότε συμβαίνει. Ο διαλογισμός είναι ένα συμβάν, δεν μπορείς να το αρπάξεις από τα χέρια του Θεού, δεν μπορείς να το επιθυμείς και δεν μπορείς να το έχεις. Μπορείς να κάνεις μόνο ένα πράγμα, μπορείς να γίνεις ένα άδειο άκρο δεκτικότητας. Και αυτό συμβαίνει όταν είσαι παιχνιδιάρης.” Osho
 
Καθοδήγηση: Sada, Βela
Παρασκευή: 18:00 - 22:00 μ.μ
Σάββατο: 11:00 π.μ - 22:30 μ.μ
Κυριακή: 11:00 π.μ - 22:30 μ.μ
Δευτέρα: 18:00 - 21:30 μ.μ
 
Για την Sada:
Η Sada Τσατσούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Από πολύ μικρή ηλικία εκφραζόταν μέσα από το χορό και τη ζωγραφική. Ως μαθήτρια στο Κολλέγιο Αθηνών συμμετείχε για 9 χρόνια σε εργαστήρια καλλιτεχνίας όπου αγάπησε την τέχνη. Ξεκίνησε να διαλογίζεται στην ηλικία των 13,5. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μέσα σε αυτά τα χρόνια συμμετείχε σε μαθήματα ζωγραφικής στο Εργαστήριο Μπελτέκος και Σαρασίτης και από το 2004 γνώρισε έναν καινούριο τρόπο, τη ζωγραφική ως διαλογισμό. Συμμετείχε σε πολλά γκρουπ OSHO Ζωγραφικής στην Ελλάδα και στην Ινδία και το 2009 - 2010 εκπαιδεύτηκε στο OSHO Art Therapist  Advanced Program από τη ζωγράφο και μαθήτρια του Osho: Meera Hashimoto στο Διεθνές OSHO Κέντρο Διαλογισμού στην Πούνα στην Ινδία.
Aπό τότε καθοδηγεί γκρουπ ζωγραφικής στο OSHO Experience Greece Κέντρο Διαλογισμού στην Αθήνα και τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει στο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ του OSHO Afroz Κέντρο Διαλογισμού στη Μυτιλήνη καθοδηγώντας event ζωγραφικής.
Περισσότερα: https://oshoexperiencegreece.com/το-κέντρο/για-εμάς/ 
 
Για την Bela: 
Η Bela Καρδαμάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε Γραφιστική, και Ζωγραφική στο εργαστήρι του ζωγράφου Κοκκινίδη. Το 1998 γνώρισε τους διαλογισμούς του Osho και έγινε μαθήτριά του. Μαθήτευσε στο Reiki - Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Usui System of Reiki και Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός OSHO Neo Reiki. 
Συμμετείχε σε γκρουπ Art Therapist με την Μeera Hashimoto, στο OSHO International  Meditation Resort και σε πολλά γκρουπ αυτογνωσίας και διαλογισμού στην Ινδία και στην Ελλάδα. 
Από το 2001 - 2009 οδήγησε γκρουπ ζωγραφικής σε παιδιά και εφήβους και συμμετείχε ως Assistant και Ηelper στο Primal Painting & Beach Rock Formations στην Πάρο με την Meera Hashimoto από το 2013 - 2016. Έχει εκπαιδευτεί ως OSHO Αrt Therapist στο Primal Painting  από την Sada Τσατσούλη, στο Κέντρο Διαλογισμού ΟSHO Experience Greece. 
 Αγάπη της και προσωπικός της δρόμος μέχρι τώρα, ο διαλογισμός και η ζωγραφική. Τα τελευταία χρόνια καθοδηγεί το γκρουπ OSHO Primal Painting μαζί με την Sada στο OSHO Κέντρο Διαλογισμού στην Αθήνα. 
  
Συμμετοχή - Πληροφορίες: OSHO Κέντρο Διαλογισμού 210 6717107, Sada 6979 776409, oshoexperiencegreece@gmail.com 
 
Το πρόγραμμα του OSHO Κέντρου Διαλογισμού ενημερώνεται συχνά για τους προσεχείς απογευματινούς OSHO Διαλογισμούς και για τις προσεχείς εκπαιδεύσεις και group.