ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

για τον Osho

Ο Osho για τη δουλειά του έχει πει ότι βοηθάει ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη γέννηση ενός καινούριου ανθρώπου. Συχνά χαρακτηρίζει αυτόν τον καινούριο άνθρωπο ως ” Ζορμπάς ο Βούδας” - ικανός και για τα δύο, να ευχαριστιέται τις γήινες απολαύσεις του Ζορμπά του Έλληνα και τη σιωπή και την ηρεμία του Σιντάρθα Βούδα.

Ο Osho είναι γνωστός για την επαναστατική συνεισφορά του στην επιστήμη της εσωτερικής μεταμόρφωσης, με μία προσέγγιση στο διαλογισμό η οποία αναγνωρίζει τον αυξανόμενο ρυθμό της σύγχρονης ζωής. Οι μοναδικοί OSHO Ενεργητικοί Διαλογισμοί που δημιούργησε, σχεδιάστηκαν ώστε πρώτα να απελευθερώσουν τη συσσωρευμένη ένταση που υπάρχει στο σώμα και στο μυαλό, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να έχεις την εμπειρία της ακινησίας και την δίχως σκέψη χαλάρωση μέσα στην καθημερινή ζωή.

“Ναι, είμαι η αρχή κάτι καινούριου, αλλά όχι η αρχή μιας καινούριας θρησκείας. Είμαι η αρχή ενός καινούριου είδους θρησκευτικότητας που δε γνωρίζει αντικείμενα, όρια, που γνωρίζει μόνο την ελευθερία του πνεύματος, τη σιωπή της ύπαρξής σου, το μεγάλωμα της δυνατότητάς σου και τελικά την εμπειρία της θεϊκότητας μέσα στον εαυτό σου – όχι ενός Θεού έξω από εσένα, αλλά μιας θεϊκότητας που ξεχειλίζει μέσα από εσένα.”

Osho