ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

εμπειρίες

Θα ήθελα να μοιραστώ μια γεύση από τις σημαντικές για μένα εμπειρίες στο Osho Experience Greece στο Ν. Ψυχικό. Σε έναν καλαίσθητο χώρο που σε υποδέχεται μεταδίδοντας σου άμεσα ηρεμία, γαλήνη αλλά και χαρά, βρέθηκα για να πάρω κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον διαλογισμό. Είχα περάσει κι από άλλους χώρους αναζητώντας ανθρώπους που να μπορούν να μεταδώσουν μια ουσιαστική τεχνική που να σε βοηθάει να γαληνέψεις τον νου σου. Να ξεφύγεις απ' το άγχος, την αυτοκριτική, την κριτική προς τους άλλους και τους νοητούς καυγάδες με το σύμπαν ολόκληρο. Τελικά έμεινα στο Osho Experience Greece και παρακολούθησα αρκετά group. Όχι μόνο group διαλογισμού που ικανοποίησε αληθινά την αρχική ανάγκη μου, αλλά και group Ρέϊκι, Συστημική Αναπαράσταση (Family Constellation) κι ελπίζω να παρακολουθήσω κι άλλα ακόμη. Όλα ήταν για μένα αποκαλυπτικά. Όλα ήταν σαν παραλλαγές μιας εμβάθυνσης στον διαλογισμό. Στο φάρμακο αυτό της ψυχικής αναστάτωσης που πάει πολύ πιο πέρα από την ψυχανάλυση. Που δεν σε κάνει απλώς να συνειδητοποιείς τα προβλήματα σου, αλλά να μπορείς να τα δεις από μια εντελώς απρόσμενη οπτική γωνία, να απο-ταυτίζεσαι κι έτσι ν' αρχίσουν ως δια μαγείας να λύνονται οι κόμποι. Το ως δια μαγείας δεν σημαίνει βέβαια ακαριαία. Οι αλλαγές είναι σταδιακές και τα πισωγυρίσματα μπορεί να είναι αρκετά. Η λαχτάρα όμως μεγαλώνει όπως και η απόλαυση της ζωής. Διαλογισμός συνειδητοποιώ -μέσα από τις διδασκαλίες του Osho- δεν σημαίνει καθόλου καλογερική και αυτο-εξαναγκασμός, αλλά αντίθετα δημιουργική συναίνεση και συμμετοχή στη χαρά της ζωής.
Αν μπορούσα να συνοψίσω σε μια φράση την εμπειρία των τελευταίων πέντε μηνών στο κέντρο Osho Experience Greece, θα έλεγα πως ξαναγίνομαι παιδί μ' έναν άλλο τρόπο. Σαν παιδί ένιωθα ανέμελη, χαρούμενη και προστατευμένη απ' την οικογένειά μου (με αρκετές ρωγμές βέβαια όσον αφορά την προστασία). Τώρα νιώθω όλο και πιο συχνά ανεμελιά, χαρά και μεγάλη προστασία απ' τον ίδιο μου τον εαυτό.

Χρύσα Σπηλιώτη

Φεβρουάριος 2016

Πριν 7 χρόνια, σε μία περίοδο που αντιμετώπιζα ένα προσωπικό θέμα, βρέθηκα “τυχαία” για πρώτη φορά στο κέντρο Osho Experience Greece. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα την παραμικρή ιδέα για Reiki ή διαλογισμό ή οτιδήποτε ενεργειακό. Ξεκίνησα συνεδρίες Reiki και παράλληλα διαλογισμό για να υποστηριχτώ. Έτσι με αφορμή το "πρόβλημα", ξεκίνησε το προσωπικό μου ταξίδι αναζήτησης... Μέσα σε αυτά τα χρόνια μυήθηκα στον 1o και 2o βαθμό Osho Neo Reiki και έχω συμμετάσχει σε διάφορα θεραπευτικά γκρουπ και διαλογιστικές εμπειρίες όπως το Osho Mystic Rose, Osho No Mind, Osho Born Again, Osho Primal Painting, Osho Family Constellation, Coaching Διαλογισμού κ.α. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο γκρουπ γιατί πραγματικά το κάθε ένα έχει τη δική του ομορφιά, ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα. Αυτό που νιώθω όμως να μοιραστώ είναι κάποιες από τις αλλαγές που έχουν επέλθει σε εμένα και στη ζωή μου γενικότερα. Στην εποχή «προ reiki» όπως την ονομάζω, φαινομενικά ήμουν ένας κοινωνικότατος άνθρωπος, δυναμικός, χαρούμενος και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απλά με κάποια ένταση που ήθελα να την αποδίδω στην καθημερινότητα. Και έτσι περνούσαν οι μέρες και τα χρόνια έχοντας την πεποίθηση ότι όλα κυλάνε ομαλά.

Με το Reiki όμως και το διαλογισμό άρχισε σιγά σιγά να μπαίνει φως και να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Και η αλήθεια ήταν τελείως διαφορετική από την εικόνα που έβγαζα προς τα έξω και κυρίως από αυτό που εγώ η ίδια είχα πείσει τον εαυτό μου ότι ήμουν. Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι στην πραγματικότητα ήμουν ένας μίζερος άνθρωπος, γεμάτη ένταση, κριτική και θυμό, χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για το τι είναι χαρά, αγάπη, ελευθερία, ζωή, χωρίς να μπορώ να σχετισθώ με τους άλλους ανθρώπους απλά, φυσικά παρά μόνο μέσα από ρόλους…. Ήμουν ούτε λίγο ούτε πολύ ένα καλά προγραμματισμένο ρομπότ για να εκτελώ με επιτυχία το καθημερινό πρόγραμμα με στόχο το αποτέλεσμα. Ζούσα για να κάνω και να καταφέρνω πράγματα και μέσα από αυτήν την «επιτυχία» να χαίρομαι και να παίρνω αξία… και πολλά άλλα.

Το πρώτο βήμα είχε γίνει και άρχισε να αποκαλύπτεται η αλήθεια. Και ήρθε το σημείο που λες στον εαυτό σου, ωραία τώρα το είδα και τι γίνεται από εδώ και πέρα; Πως αλλάζω αυτό που ξέρω; Πως αφήνω το γνώριμο για να ακολουθήσω το άγνωστο, έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής; Πώς να είμαι αλλιώς από αυτό που ξέρω και κάνω τόσο πετυχημένα για 34 χρόνια; Και τι κόστος και αντίκτυπο θα έχει αυτό στη ζωή μου και στις ήδη υπάρχουσες σχέσεις; Τι θα χρειαστεί να θυσιάσω; Είχα επενδύσει τόσα πολλά για να χτίσω μία «καθωσπρέπει» εικόνα… Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που χρειαζόταν θάρρος για να επιτρέψω την αλλαγή και παρόλο το φόβο και όλες τις αναστολές μου κάτι μέσα μου μου έλεγε ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος να ακολουθήσω. Είμαι ευλογημένη γιατί από την αρχή αυτού του ταξιδιού είχα την υποστήριξη των 2 υπέροχων φίλων και δασκάλων μου, του Vikrant και της Sada, που με την αγάπη και την παρουσία τους στη ζωή μου σε κάθε εμπόδιο που αντιμετώπιζα ήταν και είναι εκεί για να με στηρίζουν. Και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που δείλιασα και σκέφτηκα να σταματήσω αλλά με έναν ιδιαίτερο μοναδικό τρόπο, μέσα από την αγάπη τους ξαναέβρισκα το χαμένο μου θάρρος και συνέχιζα. Μου έλεγαν συνέχεια : «το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι Reiki και διαλογισμό και όλα θα συμβούν μόνα τους». Πόσο δίκιο έχουν…!!!!

Έτσι σήμερα, μετά από 7 χρόνια προσωπικής αναζήτησης και εσωτερικής δουλειάς, με καθημερινές συνεδρίες Reiki και διαλογισμό μπορώ να πω ότι ο άνθρωπος που ήμουν τότε απέχει κατά πολύ με αυτό που είμαι σήμερα. Μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι όλες μου οι συμπεριφορές απέναντι στους άλλους ήταν προβολές για αυτό που ένιωθα για μένα άρχισα να θεραπεύω τα τραύματά μου και συνάμα να αλλάζει ο τρόπος που ένιωθα για μένα και κατ’ επέκταση να αλλάζει η συμπεριφορά μου στους άλλους. Για πρώτη φορά στη ζωή μου έχω αρχίσει και αγαπάω τον εαυτό μου χωρίς κριτική… ακούγεται τόσο απλό αλλά στην πραγματικότητα είναι το πιο δύσκολο. Άμα ρωτήσεις κάποιον αν αγαπάει τον εαυτό του θα σου πει αμέσως χωρίς να το σκεφτεί, φυσικά! Όμως η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν έχει μάθει να αγαπάει και να αποδέχεται τον εαυτό του όπως είναι. Δεν νιώθω πια ότι είμαι άχρηστη και χαζή, μια πεποίθηση που ήταν τόσο βαθιά ριζωμένη μέσα μου που νόμιζα ότι αυτό ήμουν και τίποτα παραπάνω, που με περιόριζε στο να κάνω πράγματα, αλλά ανακάλυψα ότι είμαι ένας δημιουργικός άνθρωπος με ευφυΐα.

Για πρώτη φορά στη ζωή μου βίωσα χαρά και όταν λέω χαρά δεν εννοώ την «κοινωνική» χαρά το συναίσθημα που έχεις όταν είσαι με άλλους και διασκεδάζεις αλλά την εσωτερική χαρά. Τη χαρά του να βρίσκομαι με τον εαυτό μου χωρίς να κάνω κάτι. Πάντα ήθελα να υπάρχουν οι απαραίτητες και αυστηρές προϋποθέσεις για να υπάρχει χαρά ή για να κάνω κάτι. Τώρα αυτό έχει «πέσει» και βιώνω το πώς είναι η πηγαία χαρά, η χαρά του «υπάρχω». Έχω βιώσει το να είμαι αυθόρμητη και όχι παρορμητική και αυτό μου έχει δώσει ελευθερία. Έχει μαλακώσει η καρδιά μου και επιτρέπω να νιώθω και να εκφράζομαι μέσα από αυτή. Πριν δεν μπορούσα να εμπιστευτώ τους ανθρώπους γιατί ο φόβος μου υπερτερούσε, είχα σαν δεδομένο ότι άμα εμπιστευτώ και αφεθώ θα πληγωθώ γιατί ο άλλος θα δει αργά ή γρήγορα ότι δεν είμαι αρκετή όπως είμαι και θα με εγκαταλείψει. Έτσι κρατούσα τον εαυτό μου πίσω και δημιουργούσα τυπικές σχέσεις και ας τις βάφτιζα εγώ σχέσεις αγάπης. Και βίωσα πως είναι να σχετίζομαι από καρδιά με τους ανθρώπους χωρίς όρους … και είναι κάτι μαγικό. Πως είναι να μιλάει η καρδιά μου, να βλέπει η καρδιά μου, να ακούει η καρδιά μου. Και η καρδιά έχει μόνο ομορφιά να μοιραστεί και η ομορφιά αυτή έχει αρχίσει και απλώνεται στην καθημερινότητά μου. Πόσο διαφορετικό είναι να βλέπω το όμορφο που υπάρχει και όχι το αρνητικό. Πόσο όμορφα είναι που επιλέγω αντί για το σκοτάδι να βάλω φως στη ζωή μου. Όλα μέσα μου και έξω μου έχουν αποκτήσει μία ομορφιά που δεν περιγράφεται. Υπάρχουν στιγμές που νιώθω σαν παιδί, που αντικρίζει για πρώτη φορά τον κόσμο. Και ο κόσμος αυτός έχει τόσο ζωντανά χρώματα και ήχους, τόση ομορφιά. Και με συνεπαίρνει, με αγγίζει τόσο που τα μάτια μου πλημμυρίζουν από δάκρυα ευγνωμοσύνης. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον εαυτό μου, για το δρόμο μου και το μεγάλωμά μου. Νιώθω άξια και για πρώτη φορά αρκετή όπως είμαι. Το κενό που ένιωθα μέσα μου και ζητιάνευα από τους άλλους να μου το καλύψουν, καλύπτεται μέρα με τη μέρα από την αγάπη μου για εμένα. Μπορώ τώρα να μοιραστώ αυτό που αρχίζει να ξεχειλίζει μέσα μου, αυτήν την τρυφερότητα και φροντίδα με τους άλλους. Και είναι τόσο όμορφο που ανακαλύπτω πόσο υπέροχο και χαλαρωτικό είναι να επιτρέπω να είμαι φυσική, απλή χωρίς ρόλους. Χωρίς προϋποθέσεις, απαιτήσεις και πρέπει. Έχω αρχίσει να «είμαι» και αυτό μου έχει γεννήσει μια πρωτόγνωρη λαχτάρα για ζωή. Λαχτάρα για να πάω ακόμα πιο βαθιά και να ανακαλύψω την αλήθεια μου. Αυτή ήταν και η αιτία που ξεκίνησα και τη μαθητεία μου για να γίνω Osho Neo Reiki Master. Να γνωρίσω τον εαυτό μου όσο περισσότερο γίνεται και να γίνω όλα αυτά που έχω δυνατότητα να γίνω. Μου είναι ξεκάθαρο ότι αυτός είναι ο δρόμος μου και ότι σε αυτόν τον δρόμο θέλω να βιώσω τις μέρες που έχω στη διάθεσή μου.

Fatima Anurag

Ιούλιος 2016

Είναι πολλά αυτά που έχουν αλλάξει στην ζωή μου από τη στιγμή που βρέθηκε στο δρόμο μου ο Osho και το Reiki. Ξεκίνησα να διαλογίζομαι όταν ήμουν 14 χρονών. Σε μια φάση της ζωής μου πολύ δύσκολη, την εφηβεία. Είχα κατάθλιψη και δεν έβρισκα κανένα νόημα για να ζω. Διαθέτοντας τον εαυτό μου καθημερινά στις συνεδρίες του Reiki και χρησιμοποιώντας τις τεχνικές διαλογισμού που έχει δώσει ο Osho άρχισα να έχω χαρά για ζωή, άρχισα να βλέπω την ομορφιά γύρω μου. Ήμουν αυτό που λένε «στημένη- ψεύτικη». Πρόσεχα πώς θα κάτσω, τι θα πω, πώς θα το πω. Με ενδιέφερε τόσο πολύ η γνώμη και η αποδοχή των άλλων που θυσίαζα τον εαυτό μου και την αλήθεια μου. “Κάνοντας” διαλογισμό άρχισα να γίνομαι πιο απλή, πιο φυσική. Άρχισαν να πέφτουν σιγά-σιγά οι ρόλοι, χωρίς ουσιαστικά να κάνω τίποτα εγώ, χωρίς προσπάθεια παρά μόνο διαθέτοντας τον εαυτό μου στο διαλογισμό. Αυτό είναι το μαγικό με το OSHO Neo Reiki και τους διαλογισμούς του Osho: δε χρειάζεται να κάνεις κάτι, απλά συμβαίνει. Στα 21 μου μυήθηκα στον 2ο Βαθμό του Reiki και στα 22 μου πήγα για πρώτη φορά στο OSHO International Meditation Resort στην Πούνα της Ινδίας. Εκεί ένιωσα ότι βρήκα το σπίτι μου. Στα 28 μου εκπαιδεύτηκα στο Advanced OSHO Neo Reiki (Part I, II,III), το οποίο μου άνοιξε την αντίληψη για τα πράγματα και μου έδωσε άλλες δυνατότητες για να δουλέψω με τον εαυτό μου και με τους άλλους.

Έκανα OSHO Coaching Διαλογισμού με τον Vikrant για 1,5 χρόνο. Με υποστήριξε, ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, με μεγάλωσε, είδα πιο καθαρά τους ρόλους μου, έκανα επαφή με τον πόνο στην καρδιά μου, με το πληγωμένο παιδί μέσα μου και ο πόνος αυτός με μαλάκωσε, έριξε τις άμυνές μου. Άρχισα να κάνω καλύτερη επαφή με τους ανθρώπους, αληθινή επαφή, γιατί όλοι τους ίδιους πόνους έχουμε, τα ίδια τραύματα. Με το OSHO Coaching Διαλογισμού έκοψα το κάπνισμα. Έγινε εύκολα , φυσικά. Άρχισα να είμαι περισσότερο δημιουργική σε ότι κάνω, σε απλά πράγματα: στο καθάρισμα του σπιτιού, στο μαγείρεμα, στο πότισμα των φυτών και αυτό σιγά σιγά άπλωσε σε όλη μου τη ζωή.

Με την OSHO Ύπνωση για Διαλογισμό που έκανα στο κέντρο OSHO Experience Greece χαλάρωσα βαθιά. Με έφερε όλο και πιο κοντά σε επαφή με το σώμα. Στη συνειδητοποίηση ότι δεν είμαι το σώμα. Απόλαυσα αυτή τη βαθειά χαλάρωση. Με ξεκούρασε και μου έδωσε ενέργεια σαν να είχα κοιμηθεί πάνω από 8 ώρες. Η αγάπη μου για τον Osho και για τις τεχνικές διαλογισμού που έχει δώσει για τον σύγχρονο άνθρωπο και η θέλησή μου να εμβαθύνω περισσότερο στο διαλογισμό και στον εαυτό μου με οδήγησαν στο να εκπαιδευτώ στη Διαλογιστική Θεραπεία OSHO No Mind από τον Vikrant και στο OSHO Meditation In-Depth από τον Sudheer στο OSHO Κέντρο Διαλογισμών. Βίωσα ότι μπαίνοντας στο διαλογισμό με παιχνιδιάρικη διάθεση , όχι σοβαρά (όπως έμπαινα), χωρίς προσδοκίες και χωρίς να κρίνω τον εαυτό μου, μπορώ να βιώσω αυτή τη βαθειά χαλάρωση και την ησυχία, μπορώ να βιώσω το διαλογισμό.

Το OSHO Primal Painting που έκανα με τη Sada πριν λίγο καιρό ήταν από τα ομορφότερα βιωματικά group που έχω κάνει. Αισθάνθηκα αποδοχή για εμένα και για τους άλλους. Είδα την ομορφιά του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Πώς ο καθένας μας είναι μοναδικός. Ένιωσα υποστήριξη και αγάπη από τη Sada και από όλους στο group. Αυτό με χαλάρωσε βαθειά μέσα μου, με θεράπευσε. Βίωσα την επαφή από καρδιά σε καρδιά και αυτό με έλιωσε, με μαλάκωσε. Ένιωσα χαρά και χόρεψα και τραγούδησα και ζωγράφισα σαν παιδί! Ήταν μια μοναδική εμπειρία!

Για εμένα το OSHO Neo Reiki και ο διαλογισμός είναι ο δρόμος που με μεγαλώνει και με υποστηρίζει σε κάθε μου βήμα. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τη Sada και τον Vikrant που έχουν φτιάξει αυτό το όμορφο Κέντρο Διαλογισμών με αγάπη για τον Osho και για τους ανθρώπους.

Vivek Danai

Aπρίλιος 2017

Η πρώτη μου επαφή με το κέντρο OSHO Experience Greece έγινε τον Μάιο του 2013. Μου το είχε προτείνει η αγαπημένη παιδική μου φίλη Deva Nanda και έχω εκείνη τη συνάντηση μας μέσα στην καρδιά μου σαν να ήταν χθες.
Όπως διαπίστωσα και εγώ μετά το πρώτο ραντεβού στο Kέντρο ένιωσα άνετα, φιλικότητα, ασφάλεια, φροντίδα ενδιαφέρον από τον Vikrant και την Sada. 
Μου κέντρισε τόσο το  ενδιαφέρον ώστε μετά από ένα μήνα να μυηθώ στο 1ο βαθμό Ρέικι. 
Μετά από δυο χρόνια το Δεκέμβριο του 2015 μυήθηκα στον 2ο βαθμό Ρέικι. 
Θα έλεγα ότι είναι το καλύτερο δώρο που έχω κάνει μέχρι σήμερα στον εαυτό μου, αυτό το ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης.
Μέσα σε αυτήν μου την πορεία στο κέντρο συμμετείχα σε διάφορα βιωματικά γκρουπ υπό την καθοδήγηση του Vikrant, της Sada αλλά και καλεσμένων από το εξωτερικό. 
Ένα από τα γκρουπ στο οποίο συμμετείχα ήταν το OSHO Women’s Group: Femininity Beyond Conditioning. Περίμενα από καιρό ένα τέτοιο γκρουπ. Ένιωθα ότι κάτι χρειαζόταν να ενωθεί μέσα μου. Ήταν ένα γκρουπ τριών ημερών μέσα από το οποίο ήρθα σε επαφή με τις γυναικείες ποιότητες. Η γυναικεία ενέργεια είναι δεκτική, έχει αποδοχή, έχει συμπόνια, αγάπη, εμπιστοσύνη, ομορφιά, 
ειλικρίνεια, δημιουργικότητα. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, διαλογισμούς και Dehypnosis επετράπη να έρθω σε επαφή με τη γυναικεία πλευρά μου. Είναι ένα δώρο το οποίο είναι όμορφο να βιώσουν όλες οι γυναίκες. 
Ευχαριστώ τη Sada και τον Vikrant που έχουν δημιουργήσει με αγάπη και φροντίδα το Κέντρο του Osho στην Αθήνα και υποστηρίζει τους ανθρώπους.

Prem Archana

Ιούλιος 2018

Την Sada και τον Vikrant τους γνώρισα όταν ήρθε η Sada ως Σύμβουλος - Θεραπεύτρια του Feng Shui το 2012 κι έκανε μελέτη και θεραπεία Feng Shui στο μαγαζί μου. Όλοι μου έλεγαν τότε: “Tι μπερδέματα βάζεις στο κεφάλι σου με το Feng Shui; Eίναι βλακείες και αυτοί οι άνθρωποι σε κοροϊδεύουν.” Δεν τους άκουσα φυσικά γιατί έβλεπα ότι είχα απώλεια χρημάτων ενώ το μαγαζί είχε δουλειά. Και είχα πολλούς τσακωμούς με τους υπαλλήλους . Είδα αμέσως διαφορά μετά από τρεις ημέρες αφότου έκανα τη θεραπεία του Feng Shui. Ηρεμήσαμε με τους υπαλλήλους και σταμάτησαν οι τσακωμοί. Οι πελάτισσες που δεν με πλήρωναν άρχισαν να με πληρώνουν. Μπήκαμε σε μία ωραία ροή.
Μετά τις αλλαγές που είδα στο μαγαζί μου, κάλεσα τη Sada και έκανε μελέτη Feng Shui και στο σπίτι μου. Μέχρι τότε τα παιδιά μου δεν είχαν ενδιαφέρον για το διάβασμα. Αυτό άλλαξε μετά τη θεραπεία και μου ζήτησαν να κάνουν φροντιστήριο επειδή είχαν χάσει πολλά μαθήματα. Γράφτηκαν σε εξωσχολικά μαθήματα και η πρόοδος τους πήγε αρκετά καλά. Και οι δύο γιοι μου είναι στο εξωτερικό και κάνουν κάτι το οποίο αγαπούν αυτή τη στιγμή.  

Στις συναντήσεις μας η Sada και ο Vikrant μου μίλησαν για το διαλογισμό και το Reiki, αλλά τότε το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να δουλεύω, να είμαι επιτυχημένη στο επάγγελμά μου και να είμαι δυνατή. Δεν έδινα σημασία στο τι ανάγκες είχε το σώμα μου. Την καρδιά μου την είχα κρύψει καλά ώστε να μην έχει δικαίωμα να μου ζητάει κάτι. Δεν ήθελα να νιώθω τον πόνο που μου προκαλούσα.  

Κάποια στιγμή χρειάστηκα υποστήριξη. Θυμόμουν που μου είχαν πει για το Reiki και τελικά βρήκα κάποια που έδινε Reiki κοντά στην περιοχή κατοικίας και εργασίας μου και πήρα τον Πρώτο Βαθμό. Προχώρησα έπειτα στο Δεύτερο και στον Τρίτο Βαθμό Reiki. Όμως μετά από αυτό άρχισα να αισθάνομαι ότι κάτι δεν είναι εντάξει αφού δεν μπορούσα με αυτά που είχα μάθει να φροντίσω τον εαυτό μου. Ήμουν όλο εγωισμό και ο φόβος δε με άφηνε να αποφασίσω ότι χρειάζομαι μια αλλαγή. Το εγώ μου δεν το αποφάσιζε αλλά το σώμα μου κάθε μέρα μου ζητούσε βοήθεια. Έφτασα σε σημείο να μη με αναγνωρίζω , να μην μπορώ να κάνω κάτι και να αδυνατώ να με φροντίσω.  

 Έτσι τον Φεβρουάριο του 2016 αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια και η μόνη λύση που μου είχε απομείνει ήταν να πάω στο OSHO Experience Greece. Ερχόμενη λοιπόν στο Κέντρο γνώρισα κάτι καινούριο όπως το διαλογισμό, τουλάχιστον για εμένα ήταν καινούριο. Δεν πίστευα ποτέ μα ποτέ ότι ο διαλογισμός θεραπεύει τις ψυχές των ανθρώπων, το είχα παρεξηγημένο. Κάνοντας λοιπόν κάθε μέρα διαλογισμό με την καθοδήγηση της Sada και του Vikrant ένιωθα τη χαρά ξανά στα σωθικά μου, άρχισα να νιώθω το κορμί μου, άρχισα να νιώθω εμένα!

Τον Απρίλιο του 2016 πήρα τον Πρώτο Βαθμό OSHO Neo Reiki. Μέσα στο χρόνο παρακολούθησα και συμμετείχα σε πολλά γκρουπ όπως το:
OSHO Born Again, OSHO No Mind & Training, Advanced OSHO Neo Reiki Part 1, OSHO Primal Painting & Training, OSHO Meditation In Depth & Facilitating, OSHO Meditation Coaching και πολλά γκρουπ OSHO DeHypnosis.
Το Δεκέμβριο του 2017 πήρα το Δεύτερο Βαθμό OSHO Neo Reiki. Μέσα στον επόμενο χρόνο, το 2018 συμμετείχα στο:
Advanced OSHO Νeo Reiki Part 2, OSHO Women’s Group: Femininity Beyond Conditioning και OSHO Inner Skills.  

Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτό το χώρο και που αλλάζω και μεγαλώνω βήμα προς βήμα, με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που είναι όλο καρδιά. Μου δώσανε την ευκαιρία να είμαι ο εαυτός μου, να σπάω τα δεσμά μου από το παρελθόν, να είμαι συνειδητή στο τώρα μου, να γεμίσει η καρδιά μου με αγάπη, ευλογία και ευγνωμοσύνη, να χαίρομαι την κάθε στιγμή μου, να αποδίδω στη δουλειά μου καλύτερα από ποτέ, να μπορώ να βλέπω και να αισθάνομαι τους ανθρώπους ως μοναδικούς.
Έχω να πω επιτέλους ότι αισθάνομαι όμορφα!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς Sada και Vikrant και ευχαριστώ όλους τους φίλους μου που γνώρισα και απολαμβάνω μαζί τους όλα τα γκρουπ.

Ramdhan

Μάρτιος 2019