ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

OSHO Ξεχασμένη Γλώσσα Σώμα - Νούς

ΟSHO υπενθυμίζοντας στον εαυτό σου τη ξεχασμένη γλώσσα του να μιλάς στο σώμα-νου

Το σώμα μας είναι ενέργεια, το μυαλό μας είναι ενέργεια και η συνειδητότητά μας είναι ενέργεια. Η μόνη διαφορά είναι του μήκους κύματος. Εάν και οι τρεις ενέργειες λειτουργούν αρμονικά, είμαστε υγιείς και ολόκληροι. Θεωρούμε όμως τη ζωή ως αγώνα και το εγώ μας του αρέσει να ελέγχει. Παρεμβαίνει σε πράγματα που λειτουργούν καλά από μόνα τους εάν απλά χαλαρώσουμε και το επιτρέψουμε.

Έχουμε χάσει την επαφή με το σώμα μας. Τα θεωρούμε δεδομένα μέχρι κάτι να πάει στραβά. Στη συνέχεια, πηγαίνουμε σε έναν γιατρό για να διορθωθούμε - όπως θα πηγαίναμε ένα αυτοκίνητο στον μηχανικό. Θεραπεύουμε τα συμπτώματα, αλλά ενώ μπορεί να είμαστε σε θέση να εξαναγκάσουμε ένα σύμπτωμα να εξαφανιστεί, θα εμφανίζεται συχνά ως κάτι άλλο, επειδή η βασική αιτία, εντός του σώματος-μυαλού, δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Το OSHO Υπενθυμίζοντας στον Εαυτό σου τη Ξεχασμένη Γλώσσα του να Μιλάς στο ΣώμαΝου σου είναι μια καθοδηγούμενη διαδικασία μιας εβδομάδας, διάρκειας μίας ώρας την ημέρα. Έπειτα μπορεί να συνεχιστεί ή να ανανεωθεί ανά πάσα στιγμή.

Σε μια ελαφριά ύπνωση, συνδυάζοντας βαθιά χαλάρωση με εγρήγορση, θα εξερευνήσεις και θα συμφιλιωθείς με τις δημιουργικές και αυτοθεραπευτικές ενέργειες του σώματος-μυαλού σου. Θα έχεις την ικανότητα να εστιάσεις αυτές τις ενέργειες σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως το κάπνισμα, οι διατροφικές ανισορροπίες, η αϋπνία και οι πόνοι - οτιδήποτε χρειάζεται να έρθει στην ολότητα και στην ισορροπία του.

Φέρνοντας επίγνωση στη διαδικασία της αυτοθεραπείας, θα είσαι πιο χαλαρός με το σώμα σου και η αυτοθεραπεία θα αρχίσει να συμβαίνει φυσικά και αυθόρμητα.

“Το σώμα χρειάζεται να αγαπηθεί - χρειάζεται να είσαι ένας καλός φίλος. Είναι το σπίτι σου, πρέπει να το καθαρίσεις από όλα τα σκουπίδια και πρέπει να θυμάσαι ότι είναι στη διάθεσή σου συνεχώς, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει. Ακόμα και όταν κοιμάσαι, το σώμα σου εργάζεται συνεχώς για εσένα, χωνεύοντας, αλλάζοντας το φαγητό σου σε αίμα, αποβάλλοντας τα νεκρά κύτταρα από το σώμα, φέρνοντας νέο οξυγόνο, φρέσκο οξυγόνο στο σώμα - και εσύ κοιμάσαι βαθιά! Κάνει τα πάντα για την επιβίωσή σου, για τη ζωή σου, παρόλο που είσαι τόσο αγνώμων που ποτέ δεν έχεις ευχαριστήσει το σώμα σου. Αντίθετα, οι θρησκείες σου έχουν διδάξει να το βασανίζεις: το σώμα είναι ο εχθρός σου και πρέπει να απελευθερωθείς από το σώμα, τις προσκολλήσεις του. Γνωρίζω επίσης ότι είσαι κάτι περισσότερο από το σώμα και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να έχεις καμία προσκόλληση. Αλλά η αγάπη δεν είναι προσκόλληση, η συμπόνια δεν είναι προσκόλληση. Η αγάπη και η συμπόνια είναι απολύτως απαραίτητες για το σώμα σου και τη θρέψη του. Όσο καλύτερο σώμα έχεις, τόσο περισσότερες είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης της συνειδητότητάς σου. Είναι μια οργανική ενότητα.”
Osho